Liska Tibor Szakmai Hetek

A Liska Tibor Szakkollégium megalapításának ötlete és igénye a BME GTK-n 2005 óta megrendezett Gazdasági és Menedzsment Szakmai Hetek szervezői csapatában fogalmazódott meg. Nem véletlen hát, hogy a rendezvénysorozat kiemelkedő helyet foglal el a tagság életében. Ennek okán 2013-tól a szervezők megújult névvel, de változatlan szakmai színvonalon, Liska Tibor Szakmai Hetek néven rendezik meg az előadássorozatot, tisztelegve ezzel a szakkollégium névadója előtt.

Szkmai HetekSzakmai Hetek

A téli vizsgaidőszakot túlélve az érdeklődők a tavaszi szemeszter első harmadában frissülhetnek fel a gazdaságtudományi terület széles spektrumát lefedő programokkal. A Szakmai Hetek magában hordozza a lehetőséget, hogy a hallgatók életközelibb információkhoz jussanak a szakma élvonalának képviselőitől, és ezzel kitágítsák gondolkodásuk határait. 

A programsorozat ötödik évében érte el csúcspontját, és azóta töretlen népszerűsége. Az V. Gazdasági és Menedzsment Szakmai heteket Simor András jegybankelnök nyitotta meg, majd a három hét alatt többek között Felcsuti Péter, Jaksity György és dr. Veress József tartott teltházas előadást. Egy évvel később Oszkó Péter, Olajos Péter, Bencsik János mellett F. Liska Tibor adott elő rendezvényünkön.

Az elismert gazdasági és közéleti szakemberek felszólalása mellett a kar oktatóival való együttműködésnek köszönhetően a programok egyik alappillére a Kutatóink Éves Konferenciája, amelyen egyetemünk kedvelt előadóinak tárgyi (menedzsment és gazdasági) tematikához illeszkedő prezentációit hallgathatják meg az érdeklődők.

2014. február 17-28. között tartott X. Liska Tibor Szakmai Hetek fővédnöke Járai Zsigmond, volt jegybankelnök volt. A két hetes rendezvényen a hallgatók beülhettek többek között Hankiss Elemér, Chickán Attila és Gerendai Károly előadására is.

A tavalyi évben Szakmai Hetünket „Magyarország nagyitó alatt” témában rendeztük meg. A jelenlévők többek között Bod Péter Ákos, Simai Mihály vagy éppen Antal Miklós előadásait hallgathatták meg.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, 2016.02.22 - 03.03 között várunk szeretettel az idei előadás sorozatunkon! További részletek a honlapon.