Liska Konferencia2014/05/27

Hagyományteremtő jelleggel idén első alkalommal kerül megrendezésre a Liska Konferencia nevű eseményünk, melynek címe ez alkalommal, "Hatékonyabban kezelt ingatlanvagyon, felpörgő kkv-k–kihasználatlan kánaán?"

Szakkollégiumunk tavaly immár negyedik alkalommal szervezte meg a LisKaLand gazdaságszimulációs tábort. Az idei évtől azonban hagyományteremtő szándékkal minden páros évben egy konferencia keretében szeretnénk ápolni és vitára bocsátani a liskai örökséget.

A konferencia célja - a liskai örökséget követve - megmutatni, hogy a főirányú közgazdasági modellek mellett léteznek olyan alternatív megközelítések, amelyek választ adhatnak a jelenlegi működési és ösztönzési problémákra, kérdésekre.

 

Az idei konferencia napján két kerekasztal-beszélgetésre kerül sor.

Az első, a vállalkozásösztönzéssel kapcsolatos kerekasztal témája a hazai vállalkozások helyzetének, problémáinak és jövőképének értékelése, valamint annak vizsgálata, hogy találhatóak-e hatékonyabb intézményi megoldások a kkv-k versenyképességének javítása érdekében.

A beszélgetésben résztvevői Laki Mihály, közgazdász, az MTA doktora, az MTA Közgazdaság-tudományi Bizottságának elnöke, Egyed Károly, vállalkozó, a SarkPont Zrt. vezérigazgatója, Dr. Lenner Áron Márk, A Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes-államtitkára lesznek.

A beszélgetést Juhász Pál, közgazdász, szociológus, A Budapesti Corvinus Egyetem tanára, moderálja.

 

A második, az ingatlanhasznosítással kapcsolatos kerekasztal-beszélgetés célja új színt vinni a témakört érintő gondolkodásba. Súlyos probléma az önkormányzati bérlakások és az üzleti ingatlanok nem megfelelő kihasználtsága és kezelése, melyre megoldási javaslatot jelenthet a Liska-modellben megjelenő sajátos bérlői tulajdonforma. Az ingatlanhasznosítás helyzetének értékelése mellett az alternatív elgondolás vizsgálata is a beszélgetés tárgyát képezi.

A kerekasztal vendégei Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank Zrt. Ingatlanpiaci vezető elemzője, Hegedűs József, a Városkutatás Kft. ügyvezető igazgatója, Polyák Levente, a Kortárs Építészeti Központ kutatója és projektvezetője lesznek.

A beszélgetés moderátora Szabó Juliana, a BME Urbanisztika Tanszék docense lesz.

 

A konferencia helyszíne: Kinnarps Rendezvényház (1133 Budapest, Váci út 92)

Időpontja: 2014. június 10. (kedd) 14:00


A rendezvény regisztrációhoz kötött.

További információért és a regisztráció kitöltéséért látogassatok el a Konferencia honlapjára!

« Vissza a hírekhez